over ons

Hallo! Ik ben Els Compernolle, de oprichter van HumanInsight.

 

Nieuwsgierigheid en wetenschappelijke verwondering vormen de rode draad in alles wat ik doe. Daarom vertrok ik na mijn studies bio-ingenieur aan de KU Leuven voor 11 jaar naar het buitenland. Ik studeerde economie aan de University of Cambridge en werkte als docent aan de London School of Economics en University College Dublin.

 

Ondertussen woon en werk ik opnieuw in Vlaanderen. Als beleidsadviseur geef ik overheden, bedrijven en organisaties inzicht in welke interventies het meest effectief zijn en waarom.

 

Voor HumanInsight verwerk ik de laatste kennis uit de gedragseconomie, neurowetenschappen en cognitieve psychologie in wetenschappelijk onderbouwde trainingen, workshops en denkdagen waar ik individuen en organisaties leer gebruik maken van gedragsinzicht om de eigen werking te verbeteren.

scroll verder

HumanInsight is het trainingsbedrijf

waar mensen en organisaties

leren slim denken en effectief handelen

door gebruik te maken van gedragsinzicht.

Over mensen

Wij mensen zijn fascinerend. Maar geneigd tot zelfoverschatting. Self-serving bias heet dat, een denkfout die typisch menselijk is en waar we dus allen last van hebben.

 

Zo veronderstellen we dat we zelf wel zullen weten hoe we denken. Onderzoek wijst echter uit dat we minder rationeel denken dan we graag willen geloven. Veel denken gebeurt bovendien onbewust en hierbij worden we voortdurend beïnvloed door onze omgeving. Het gevolg hiervan is dat ons eigen denken ons soms verhindert om goede beslissingen te nemen en effectief te handelen.

 

"Inderdaad, ik ken mensen die irrationeel denken en handelen," denk je nu.

"En die zo'n training wel kunnen gebruiken. Zelf heb ik hier gelukkig geen nood aan."

Want onderzoek toont óók aan dat we allen blind zijn voor onze eigen denkfouten!

 

Weten dat we allemaal denkfouten maken en sterk beïnvloedbaar zijn is één ding, maar wat hebben we aan die kennis? Gelukkig is wetenschappelijk aangetoond dat wij mensen systematisch en dus voorspelbaar zijn in ons irrationeel denken en handelen. Dat betekent dat je dit kan leren sturen. Je kan dus leren 'slimmer' denken en dat laat je dan weer toe om 'effectief te handelen': betere beslissingen nemen en acties met het gewenste resultaat.

 

Bij HumanInsight specialiseren we ons in brein en gedrag. In onze trainingen en workshops leer je de psychologie van gedrag begrijpen en krijg je het gereedschap in handen om te zorgen voor échte langdurige gedragsverandering.

scroll verder

Systeem 1 en systeem 2 denken

Nog niet overtuigd van de feilbaarheid van jouw denken? Doe dan eens deze test.

 

Je ziet een aantal woorden: namen van kleuren. Die woorden zijn ook in bepaalde kleuren afgebeeld. (Beide komen natuurlijk niet altijd overeen.)

 

Tracht nu bij ieder woord zo snel mogelijk de kleur te noemen waarin dat woord is geschreven.

 

Moeilijk? Dat is omdat je systeem-1-denken (dat is je snelle intuïtieve denken) je op het foute been zet.

Geel Blauw

Rood Zwart

Rood Paars

Blauw Groen

Rood Zwart

2017 - 2019 ©

SMARTER THINKING

BETTER CHOICES