Human Insight logo

Human Insight is het opleidings- en adviesbureau

waar individuen, teams en organisaties

leren slim denken en effectief handelen

door gebruik te maken van gedragsinzicht.

Enkele klanten

Hallo! Ik ben Els Compernolle, de oprichtster van Human Insight.


Nieuwsgierigheid en wetenschappelijke verwondering vormen de rode draad in alles wat ik doe. Daarom vertrok ik na mijn studies bio-ingenieur aan de KU Leuven voor 11 jaar naar het buitenland. Ik studeerde gedragseconomie aan de University of Cambridge. Ik werkte als docent en beleidsadviseur in Londen, Dublin en Brussel.


Voor Human Insight verwerk ik de laatste kennis uit de gedragseconomie, neurowetenschappen en cognitieve psychologie in wetenschappelijk onderbouwde trainingen en workshops waar ik individuen en organisaties leer gebruik maken van gedragsinzicht om de eigen werking te verbeteren. 

Over mensen


Wij mensen zijn fascinerend. Maar geneigd tot zelfoverschatting. Self-serving bias heet dat, een denkfout die typisch menselijk is en waar we dus allen last van hebben.


Zo veronderstellen we dat we zelf wel zullen weten hoe we denken. Onderzoek wijst echter uit dat we minder rationeel denken dan we graag willen geloven. Veel denken gebeurt bovendien onbewust en hierbij worden we voortdurend beïnvloed door onze omgeving. Het gevolg hiervan is dat ons eigen denken ons soms verhindert om goede beslissingen te nemen en effectief te handelen.


"Inderdaad, ik ken mensen die irrationeel denken en handelen," denk je nu. "En die zo'n training wel kunnen gebruiken. Zelf heb ik hier gelukkig geen nood aan."


Want onderzoek toont óók aan dat we allen blind zijn voor onze eigen denkfouten!


Weten dat we allemaal denkfouten maken en sterk beïnvloedbaar zijn is één ding, maar wat hebben we aan die kennis? Gelukkig is wetenschappelijk aangetoond dat wij mensen systematisch en dus voorspelbaar zijn in ons irrationeel denken en handelen. Dat betekent dat je dit kan leren sturen. Je kan dus leren 'slimmer' denken en dat laat je dan weer toe om 'effectief te handelen': betere beslissingen nemen en acties met het gewenste resultaat.


Bij Human Insight specialiseren we ons in brein en gedrag. In onze trainingen en workshops leer je de psychologie van gedrag begrijpen en krijg je het gereedschap in handen om te zorgen voor échte langdurige gedragsverandering.

ONZE INZICHTEN IN JOUW INBOX!  -  OUR INSIGHTS IN YOUR INBOX!

SMARTER THINKING

BETTER RESULTS

2017 - 2020 ©

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u het gebruik van deze cookies.

Accepteren