INCLUSIEF LEIDERSCHAP


Leer als leidinggevende een inclusieve werkplek creëren en met succes diverse teams managen.

Zo bouwt u aan een divers team dat beter presteert: tevreden medewerkers, meer creativiteit en innovatie, betere beslissingen.

Voor wie?

- leidinggevenden op alle niveaus

- managers

- directeurs en directieleden

Praktisch

- open opleiding of incompany

- 1 dag

- maximaal 12 deelnemers

Werkvormen

- interactieve kennisoverdracht

- analyseren en leren van praktijkvoorbeelden

- opdrachten en eigen cases

Wanneer?

Waar?

Kost

maandag 16 maart 2020

House of Ape, Grotehondstraat 44, 2018 Antwerpen

550 euro

dinsdag 2 juni 2020

House of Ape, Grotehondstraat 44, 2018 Antwerpen

550 euro

"Ik heb genoten van de interactie tijdens de opleiding. Het gaf niet het gevoel in opleiding te zitten, maar voelde eerder als een ervaring."

Lana Raeymaeckers, Teamcoördinator, VAPH

"Een zeer interessante en fijne workshop, die werd aangepast aan de noden van het publiek. Goede voorbeelden van wetenschappelijke studies."

Anoniem, Leidinggevende, Vlaamse overheid

Waarom deze opleiding?

Of we nu jong zijn of oud, vrouw of man, Belg of bicultureel, we verschillen allemaal. Inclusieve leiders slagen erin een werkplek te creëren waar iedereen uniek kan zijn en tegelijk volwaardig deel uitmaakt van de groep. Zo halen inclusieve leiders het beste uit de diversiteit in teams en organisaties.


Inclusief leiderschap gaat voorbij aan een louter cijfermatige interpretatie van diversiteit. Want diversiteit die enkel gaat om het behalen van streefcijfers leidt vaak niet tot betere teamresultaten, zelfs integendeel. Dat is omdat diversiteit zonder inclusie kan leiden tot wrevel en onbegrip. Het verschil wordt dan een struikelblok.


Als leidinggevende een divers team managen is niet vanzelfsprekend. Het vereist specifieke kennis en vaardigheden. Vaardigheden die iedere leidinggevende zich moet eigen maken. 


 • Inclusief leidinggeven laat u toe om meerwaarde te halen uit het verschil. Zo bouwt u aan een divers team dat beter presteert: meer tevredenheid, meer innovatie en creativiteit, betere besluitvorming. 
 • Inclusief leiderschap vereist moed. Als leidinggevende moet u durven nadenken over zichzelf, uw onbewuste aannames en vooroordelen (unconscious bias).
 • Inclusief leidinggeven vereist dat u op een andere manier communiceert met uw team, dat u nieuwsgierig blijft en in dialoog durft gaan.


Uw resultaten

- inzicht in eigen vooringenomenheden, normen en waarden

- praktische tools en technieken om meer inclusief te zijn in uw leidinggeven:

 • Hoe kan ik een divers team aansturen vanuit een gemeenschappelijk doel?
 • Hoe kan ik onderlinge verschillen leiden naar een meerwaarde in de samenwerking?
 • Hoe kan ik medewerkers medeverantwoordelijkheid geven voor het eindresultaat?


Onze aanpak

 • De workshop is interactief
 • Afwisseling tussen interactieve kennistransfer en praktische oefeningen en cases zorgt ervoor dat u de nieuwe inzichten dadelijk kan toepassen in de eigen werkomgeving
 • We werken in kleine groepen en zorgen voor een veilige, inclusieve leeromgeving


Trainer: Els Compernolle

Ervaren & enthousiast trainer met een passie voor mensen.


Els is gefascineerd door gedrag van mensen en organisaties. Ze wil begrijpen waarom de ene aanpak wél werkt en de andere niet.

 • Voor HumanInsight verwerkt Els de laatste kennis uit de gedragseconomie en cognitieve psychologie in wetenschappelijk onderbouwde opleidingen.
 • Haar aanpak is praktijk- en resultaatgericht. Aan de hand van bewezen methodieken legt Els valkuilen en verborgen processen bloot in denken en gedrag bij jezelf en in je organisatie. Je leert dus slimmer denken.
 • Els stimuleert je om ineffectieve denk- en gedragspatronen om te buigen naar effectieve. Het resultaat: meer inzicht, persoonlijke en professionele groei en betere werkresultaten. Je kan nu effectiever handelen.


Els geeft regelmatig training in binnen- en buitenland, is trainer voor Kluwer Opleidingen (BE) en De Denkacademie (NL). Ze doceerde aan prestigieuze universiteiten als de London School of Economics en University College Dublin.


SMARTER THINKING

BETTER RESULTS

2017 - 2020 ©