logo Human Insight
team

Hallo! Ik ben Els Compernolle, de oprichter van HumanInsight.


Mijn fascinatie? Menselijk gedrag! Na studies bio-ingenieur aan de KU Leuven vertrok ik voor 11 jaar naar het buitenland. Ik studeerde gedragseconomie aan de University of Cambridge en doceerde aan de London School of Economics en University College Dublin. Ik werkte als senior beleidsadviseur in Londen, Dublin en Brussel.


Voor HumanInsight verwerk ik de laatste kennis uit de gedragseconomie, neurowetenschappen en cognitieve psychologie in wetenschappelijk onderbouwde trainingen en consultancy, waar individuen en organisaties leren gebruik maken van gedragsinzicht om de eigen werking te verbeteren. 


Onze klanten zijn onze beste ambassadeurs: ze evalueren onze werking keer op keer erg positief, met een gemiddelde tevredenheidsscore van 9,1.

Experten, trainers en coaches

Peter Claes

Peter is Master of Arts in het Vertalen en Master NLP, Green belt Lean-Six Sigma® en gecertificeerd Trainer HRD Academy. Hij vervolmaakt zich als internationaal CNVC-Trainer (Center for Nonviolent Communication) in een certificerend traject bij Thera Balvers (Nederland).


Peter geeft opleidingen op vlak van communicatie en change, met een onblusbare passie voor de mens als klant of medewerker. Hij raakt sterk geïnspireerd door collectieve intelligentie, participatieve samenwerking en eigenaarschap.


Klanten typeren zijn werkwijze als charismatisch, energiek, resultaatgericht, in beweging brengend, gedurfd en uitdagend klantgericht.

Els Compernolle

Els is de oprichter van HumanInsight. Haar fascinatie? Menselijk gedrag!


Na studies bio-ingenieur (KU Leuven) vertrok Els voor 11 jaar naar het buitenland. In die periode  studeerde ze gedragseconomie aan de University of Cambridge en doceerde aan de London School of Economics en University College Dublin.


Els is een enthousiaste en enthousiasmerende expert-trainer voor wie kritisch denken en wetenschappelijke onderbouwing centraal staat. Ze houdt van vormingen die deelnemers nudgen naar gedragsverandering en die voor resultaat zorgen in hun dagelijkse praktijk. 

Samuël Costa

Samuël is gedragswetenschapper en experimenteel psycholoog (PhD, Universiteit Gent). 


Hij heeft ervaring met het implementeren van grote gedragsveranderingsprojecten bij multinationals en werkt samen met gerenommeerde gedragseconomische experten (e.g., Cass Sunstein en Dilip Soman).


Zijn interesse en expertise omvatten een breed aantal domeinen, van industriële veiligheid tot duurzaamheid, met recenter een focus op gedragsbewust overheidsbeleid. Eerdere publicaties rond het potentieel van technologische innovatie (AI) voor de gedragswetenschap werden opgepikt door de Verenigde Naties en aangeduid als 'must read'.

Joelle Jablan

Joelle is een voormalig advocaat met een Master in Comparative Law (University of Oxford en Université Panthéon-Assas Paris 2) en Advanced Master in Human Rights (Université Saint-Louis Bruxelles).


Na een carrière bij internationale advocatenkantoren, begeleidt ze nu organisaties bij het ontwerpen en implementeren van doeltreffende strategieën en opleidingen op het gebied van Diversity, Equity, and Inclusion (DEI). Hierbij moedigt Joelle organisaties aan verder te gaan dan compliance-only en om zo maturiteit in hun DEI te brengen.


Joelle is docente aan de Solvay Brussels School of Economics and Management in Diversity management and multiculturality.

Claudia Nigeon

Claudia heeft meer dan 15 jaar ervaring in Human Capital Management, van Total Talent Management tot Diversity, Equity en Inclusion (DEI). Haar carrière omvat strategisch en operationeel leiderschap in complexe internationale omgevingen.


Claudia is een door het NeuroLeadership gecertificeerd coach en trainer. Haar aanpak is wetenschappelijk onderbouwd en gebruikt inzichten in de werking van ons brein om op die manier te zorgen voor langdurige gedragsverandering.


Ze heeft een master in arbeidswetenschappen met een specialisatie in genderstudies en ongelijkheid. Voor haar thesis deed Claudia onderzoek naar de redenen waarom diversiteitsprogramma's falen, en welke aanpassingen er nodig zijn.